Tmi Irina Kondratjeva
Hoidot

 

Hieronta Verikuppaus Suolahoito

 

Iilimatohoito eli hirudoterapia
Hoito juotikkailla eli hirudoterapia toimivuuden perustana on juotikkaan syljessä löytyvä unikaalinen kemiallinen aine hirudiini, jonka juotikas luovuttaa syljellään ihmisen verenkiertoon. Hirudiinilla on verta puhdistava vaikutus, joka on erittäin tärkeättä ateroskleroosin ja sydänkohtauksen vaaran tapauksessa. Hirudoterapiaa käytetään mm. seuraavien tautien esiintyessä: hypertonia, sydämenisheemia, tromboflebiitti, suonikohjut, glaukooma,silmän sisäpaineen nousu, migreeni, eturauhasen taudit ja potenssiongelmat, vaihdevuosien vaikeudet naisilla, hermoston taudit, niveltulehdukset. Juotikkaan hoidon avulla voi vahvistaa immuunijärjestelmää.

Hieronta
Klassisen hieronnantavoitteena on vaikuttaa terapian avulla lihaksistoon, verenkiertoon ja lymfakiertoon. Hieronnan vaikutuksesta kankeat lihakset rentoutuvat ja tulevat taas pehmeiksi, sen lisäksi paranee ihon elastisuus. Hieronta on erinomainen väline väsymyksen poistamiseen. Osittainen hieronta tehdään yleensä selän, olkavarren ja kaulan alueeseen. Väsyneiden tai jännittyneiden jalkalihaksien tapauksessa tehdään osittainen hieronta jaloille. Yleishieronta tarkoittaa koko ihon lihaksiston hieromista.

Suklaahieronta
Suklaahieronta on rentouttava koko vartalon hieronta, jonka aikana vartalolle levitetään erillinen sulatetun raakasuklaan ja suklaaöljyn sekoitus. Hieronta vapauttaa elimistössä endorfiineja eli onnen hormoneja.Tämä erinomainen hoito kohottaa mielialaa ja vahvistaa onnen tunnetta.

Hunajahieronta
Hunajan hyvää tekevät ja terveyttä edistävät ominaisuudet on tunnettu jo kauan. Hunaja sisältää runsaasti hoitavia ja vahvistavia ainesosia ja on itsessään antiseptinen. Hunajahieronta kiinteyttää, aktivoi aineenvaihduntaa sekä puhdistaa, kuorii ja ravitsee ihoa. Hoito poistaa tehokkaasti kehoon kertyneitä kuona-aineita, joten se on erinomainen tuki paastoon tai laihdutuskuuriin. Hoito sopii myös lihashuoltoon ja nivelvaivojen hoitoon.

Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta tehdään erillisillä sileäksi käsitellyillä kuumakivellä. Kivistä vapautuva lämpö rentouttaa ja laukaisee jännitystä ja antaa energiaa. Kuumakivihieronnalla on syvärentouttava vaikutus, jolloin asiakas saattaa jopa nukahtaakin.

Intialainen päähieronta
Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen tavattoman seesteinen ja ajatukset ovat kirkkaat ja rauhalliset. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.
Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa.

Suolahuone/kamari
Suolakamari on huone, jonka katto, seinät ja lattia ovat peitetty suolalla. Pääasiallisesti hoidon aikana toimii kuitenkin ilmaan sumutettava suolan aerosoli. Suolan vaikutuksesta vähentyvän hengitysteissä tulehduksen ilmiöt, helpottuu ysköksen poistuminen, alenee hengitysteiden limakalvon turvotus, aktivoi elimistön puolustusvoima. Suolan aerosolilla on bakteereita eliminoiva vaikutus. Suolakamarissa on ihan kuin meren rannassa olevassa ilmassa tai mäntymetsässä runsaasti "-" ioneja ja sen ansiosta terapia on vaikutukseltaan rauhoittavaa. Suolakamari on sopiva hoito seuraavien valituksien esiintyessä: toistuvat hengitysteiden tulehdukset, bronkiaaliastma, toistuva nuha ja postiontelon tulehdus, kovan hengitysteiden tulehduksenjälkeinen tila, keuhkokuumeen jälkeinen tila, keuhkosydänsairaudet, allergiset hengitysteiden taudit, hengitysteiden taudit, toistuva nielurisojen tai kurkun tulehdus, ekseemi,psoriaasi, akne.

Parafiinihoito
Lämmintä parafiinihoitoa tehdään käsille ja jaloille. Hoito auttaa lieventämään nivelien ongelmia. Parafiinin vaikutuksesta vähenee kankeus ja kipu nivelissä ja lihaksissa. Lämmin parafiinihoito auttaa myös kuivan ja karkean ihon tapauksessa pehmentäen ihoa ja varmistaen sen syvä kosteutuksen. Lämmin parafiinihoito sopii seuraavien valituksien esiintyessä: sormen-, ranteen- ja jalkaterän nivelien kipu, nivelien muuttautuminen, lihaksien väsymys ja liikarasitus, kuiva iho.

Verikuppaus
Kuppaus puhdistaa kehoa voimakkaasti, koska siinä poistetaan ns. "paha veri" elimistöstä. Ärsytyshoitona kuppaus saa kehon omat endorfiinit liikkeelle ja rentouttava hyvän olon tunne valtaa kokonaisvaltaisesti. Näin ollen kehon itseparantavat voimat lähtevät liikkeelle toimimaan terveyttä edistävästi. Myös kehon oma kortisolin tuotanto aktivoituu. Kuppauksesta voit saada apua mm. erilaisiin kiputiloihin, iho-ongelmiin, astmaan ja vaihdevuosivaivoihin.

Mutahoito
Mutahoito rentouttaa, helpottaa stressiä ja väsymystä, lievittää lihas- ja nivelsärkyjä. Muta syväpuhdistaa ja desinfioi ihoa, se lieventää erilaisia iho-ongelmia mm. akne, atopia, psoriaasi.

Reikihoito
Reiki on luontaishoitomenetelmä, jossa hoidettava saa energiaa hoitajan käsien kautta. Reiki on erillinen energia, jonka kulkemista voi havaita lämmön-, viileyden-, helpotuksen- tai vaikeuden tunteena, värähtelyinä jne. Reiki toimii fyysisellä (tuskaa lieventävä ja lihaksia rentouttava), mentaalisella ja emotionaalisella (elämänilo, turvatunne) tasolla. Reiki tehdään hierontapöydällä riisuutumatta.